ΜΕΝΟΥ
Καλάθι Αγορών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

MANNITOL SALT AGAR - CHAPMAN - 60 mm

MANNITOL SALT AGAR - CHAPMAN - 60 mm
MANNITOL SALT AGAR - CHAPMAN - 60 mm

Το  θρεπτικό υλικό MANNITOL SALT AGAR-CHAPMAN είναι έτοιμο προς χρήση, κάτω από συνθήκες απόλυτης υγιεινής και αποστείρωσης.

Διατίθεται σε τριβλία  μικρά (60mm) σε συσκευασία των 5 τεμαχίων . 

  Φερνει σήμανση CE.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 

Αποθήκευση

Media: 4-8 oC


ΧρήσηΧρησιμοποιείται για τα περισσότερα Gram-αρνητικά και ορισμένα Gram-θετικά βακτήρια (Staphylococcus, Enterococcus και Micrococcaceae), δεδομένου ότι αυτό το επίπεδο αλατιού είναι ανασταλτικό για τα περισσότερα άλλα βακτήρια . Είναι επίσης ένα διαφορικό μέσο για τους σταφυλόκοκκους ζύμωσης μανιτόλης, που περιέχει μανιτόλη υδατανθράκων και τον δείκτη ερυθρό φαινόλης, δείκτη pH για την ανίχνευση οξέος που παράγεται από σταφυλόκοκκους ζύμωσης μαννιτόλης. Το Staphylococcus aureus παράγει κίτρινες αποικίες με κίτρινες ζώνες, ενώ άλλοι αρνητικοί στην πήξη σταφυλόκοκκοι παράγουν μικρές ροζ ή κόκκινες αποικίες χωρίς αλλαγή χρώματος στο μέσο. Εάν ένας οργανισμός μπορεί να ζυμώσει τη μανιτόλη, σχηματίζεται ένα όξινο παραπροϊόν που προκαλεί το κόκκινο φαινόλη στο άγαρ να γίνει κίτρινο. Χρησιμοποιείται για την επιλεκτική απομόνωση υποθετικών παθογόνων ειδών Staphylococcus .


ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

·             -Τα υλικά πρέπει να είναι αποστειρωμένα πριν την καλλιέργεια για να γίνει η ανάπτυξη μόνο του υπεύθυνου μικροοργανισμού .

         -Αυτά τα προϊόντα προορίζονται μόνο για in-vitro χρήση   για   ανάπτυξη των μικροοργανισμών αυτών σε μέσα καλλιέργειας

·         -Το υλικό να μην έρχεται σε επαφή με τα μάτια , να μην καταπίνεται , να μην έρχεται σε επαφή  με το δέρμα

·        - Να φυλάγεται σε θερμοκρασία 40C εώς 8 0C στην αρχική , σφραγισμένη συσκευασία  . Εφόσον φυλάσσεται σύμφωνα με τις οδηγίες , θα διατηρήσει τις προδιαγραφές και την απόδοση του έως την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην ετικέτα του υλικού

·        - Το προϊόν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αν έχει περάσει η ημερομηνία λήξης  , αν έχει εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία , αν δεν έχει φυλαχθεί σωστά

·         -Το μικροβιολογικό εργαστήριο πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένο και να διαθέτει τις εγκαταστάσεις για να λαμβάνει, να επεξεργάζεται, να διατηρεί, να φυλάσσει τα υλικά

·         -Το προσωπικό του εργαστηρίου, θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένο και να έχει εμπειρία στην επεξεργασία, τη συντήρηση, την αποθήκευση και την απόρριψη του υλικού.

·        - Δεν απαιτούνται ειδικές προφυλάξεις

 

 Οι µικροοργανισµοί µιας καλλιέργειας επιστρώνονται στην επιφάνεια του στερεού θρεπτικού άγαρ που περιέχεται σε ένα τριβλίο µε την ακόλουθη πορεία:

1. Στο χώρο της δουλειάς σας θα πρέπει να έχετε, εκτός από το λυχνάρι bunsen και τον κρίκο, την καλλιέργεια που θα επιστρώσετε και τριβλίο µε στερεό θρεπτικό άγαρ.

2. Τον αποστειρωμένο κρίκο διασποράς  βουτήξτε τον στο υγρό της καλλιέργειας.

3. Με το αριστερό χέρι υψώστε λίγο το καπάκι του τριβλίου µε το άγαρ και ξεκινώντας από το πιο αποµακρυσµένο, από σας, σηµείο της περιφέρειας της πλάκας (σηµειώστε το, εξωτερικά, µε το µαρκαδόρο), επιστρώστε το υλικό όπως δείχνει το σχήµα 2. Όταν φθάσει η επίστρωση στο κέντρο του τριβλίου, στρίψετε το τριβλίο κατά 180° και συνεχίστε την ίδια κίνηση αποµακρυνόµενοι από το σηµείο που βρίσκεται (η περιστροφή του τριβλίου είναι απαραίτητη διότι διαφορετικά το χείλος του τριβλίου παρεµποδίζει την επίστρωση αφού δεν είναι δυνατό το κράτηµα του κρίκου µε σταθερή γωνία).

4. Αφού τοποθετηθεί το καπάκι τα τριβλία τοποθετούνται ανεστραµµένα σε κλίβανο επώασης (συνήθως 30° C)

                                                                                                                 

                                                                                                                             Σχήμα 2 

Το προϊόν έχει ελάχιστη ποσότητα 5 τεμ.